Overslaan en naar de inhoud gaan

Talent naar de Top Congres

14:00-17:00
De Brauw Blackstone Westbroek

Programma

Het eindejaarscongres van Talent naar de Top wordt gehouden op vrijdagmiddag 14 december 2018 van 14.00-17.00 uur bij Charterondertekenaar De Brauw Blackstone Westbroek.

We hebben weer een spraakmakend, feestelijk én inhoudelijk programma waarin we terug- en vooruitblikken, zodat u 2019 start met frisse energie en nieuwe, praktische ideeën voor diversiteit.

Nadia Moussaid is onze talkshowhost, zij is presentatrice van onder andere de talkshow “Laat op één” waarin zij Jinek verving. Nadia gaat met een keur aan topgasten in gesprek, waaronder:

  • Wieteke Graven, partner McKinsey, over het McKinsey onderzoek “The Power of Parity”
  • Nieuwe Charterondertekenaars Shell Nederland (Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland), Dura Vermeer Groep (Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur Dura Vermeer Groep) en Pon (Janus Smalbraak, CEO Pon Holdings)
  • Jamila el Mourabet en Resi Becker (Directeur Mail Nederland, Post NL) over culturele diversiteit

Daarnaast kunt u kiezen uit drie workshops: ‘culturele diversiteit’ met Jamila el Mourabet, ‘inclusion starts with I’ met George van der Heijden en Sandra Doelman en ‘defining moments: make or break your career’ met Wilma Henderikse.

We sluiten feestelijk af met een bijzonder optreden van gospelkoor 'ABC Black Music'. Uiteraard is er ruim gelegenheid voor netwerken tijdens de borrel.

 

Aanmelden kan via onderstaande button. Gezien het beperkte aantal plaatsen adviseren wij u om dat zo spoedig mogelijk te doen.

Aanmelden

De Brauw Blackstone Westbroek
Claude Debussylaan 80
1082 MD Amsterdam

Nieuwe charterondertekenaars

Workshop 1:

Culturele diversiteit, van bewustwording naar actie – Jamila el Mourabet
Iedereen weet inmiddels wat het nut en de noodzaak is van diversiteit en inclusie. Het zorgt voor innovatie, betere besluitvorming en voor betere resultaten. Daarnaast wil je een afspiegeling zijn van het arbeidspotentieel in de samenleving. Een samenleving die diverser is dan ooit. Het aantal inwoners met een cultureel diverse achtergrond neemt toe. Dit is ook terug te zien in het hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt. Toch zien we dit niet altijd terug in organisaties. Waar ligt dit aan? Wat zijn de uitdagingen en valkuilen? En wat zijn bewezen best practices? Ben jij klaar voor de stap van bewustwording naar actie? 

Workshop 2:

‘Defining moments: make or break your career’ – Wilma Henderikse
Heb jij wel eens nagedacht over jouw definining moments? Volgens onderzoekers zijn defining moments cruciaal voor (leiderschaps)ontwikkelingen in loopbanen. Die momenten zijn namelijk van invloed op je zelfperceptie, inzicht in je talenten en hoe je daarop reflecteert. In deze workshop ga je na wat jouw defining moments waren, hoe je kan anticiperen op jouw eigen defining moments, ze kan herkennen als betekenisvol en ze op zo’n manier kan ontwikkelen dat ze positieve gevolgen voor jouw loopbaan hebben. Op basis van de publicatie ‘scherven brengen geluk’.

Workshop 3:

Inclusion starts with “I” - Sandra Doelman & George van der Heijden
Welke rol speelt inclusie bij het creëren van een (meer) diverse organisatie? En nog belangrijker: welke rol kun jijzelf nemen in het creëren van een meer inclusieve omgeving? Hoe beïnvloedt jouw referentiekader of vooroordelen jou in dit? Deze workshop kijkt naar de businesscase voor diversiteit en hoe inclusie hierbij een belangrijke rol speelt. De 'business case' niet alleen vanuit een economisch, maar ook vanuit een 'eerlijk' en 'logisch' standpunt. Cruciaal hierin is het creëren van een inclusieve omgeving waarin mensen aangemoedigd worden zichzelf te zijn, en worden gewaardeerd voor hun unieke bijdragen. “Diversity is about being invited to the party, inclusion is being asked to dance”.

Deel dit artikel: