Overslaan en naar de inhoud gaan

Diversiteit belangrijk HR thema voor MSD

Smart practice

In een interview met hrtop100.nl geeft Marij van Onzenoort, Executive Director HR bij MSD, het belang aan van diversiteit voor deze farmaceutische organisatie. Op de vraag welk HR thema er momenteel in de organisatie speelt, is haar antwoord:

“Wereldwijd is dat talentmanagement en diversiteit. Hoe bind je talent, hoe zorg je voor een diverse organisatie met een goede verhouding man-vrouw en diversiteit aan culturen?”

Sturen op targets

Om meer diversiteit te realiseren is een aantal concrete maatregelen ingevoerd, zowel op het gebied van recruitment als de talent grid.

Van Onzenoort: “Wij werken met targets en sturen daar strak op, met name vanuit het management. We hebben bijvoorbeeld de uitdaging gesteld dat binnen de Europese manufacturing sites, waar traditioneel weinig vrouwen in hogere posities zitten, er in elk management team één vrouw bijkomt dit jaar. Of dat lukt, is zeer de vraag, want het is niet altijd op korte termijn te realiseren. Maar dit stimuleert wel creatief nadenken, ook hoe je het aantal vrouwen in de lagen onder het MT kunt laten toenemen en het leidt tot langere termijn actieplannen. Zodat we in de toekomst wel een diverse organisatie zullen krijgen. Zo voorkom je dat het bij goede voornemens blijft.”

Lees hier het hele interview

Bij de uitreiking van de Monitor Talent naar de Top 2015 op 24 mei werd MSD beloond met een ‘Diamant’, als aansprekend voorbeeld hebben zij het afgelopen jaar goed gepresteerd op het gebied van man-vrouw-diversiteit. Lees hier hun nieuwsbericht over de benoeming

Deel dit artikel: