Skip to main content

Mieke Akkermans Meest Memorabele Mentor 2018

Nieuwsbericht

Afgelopen jaar was het de tiende jaargang voor het Cross Mentoring programma. Op 23 november organiseerde Talent naar de Top het Mentoring Event, tevens slotbijeenkomst. In het kader van dit tienjarig jubileum van Cross Mentoring heeft Talent naar de Top een nieuwe prijs in het leven geroepen: een mentoring award voor de Meest Memorabele Mentor.
Gefeliciteerd!

De winnaar van de award Meest Memorabele Mentor 2018 is:
Mieke Akkermans

“Waar ik eerst voor een horizontale stap in mijn carrière wou gaan, heeft zij mij gestimuleerd  tot een verticale stap. Hierdoor ben ik nu director geworden bij KPN.”

“Mede door haar ervaring te delen, maar ook door haar feedback en de juiste vragen te stellen, kwam ik zelf tot de conclusie: pak dit moment!”

Annemiek Barendrecht,  Mentee

Wilt u het juryrapport lezen, klik dan hier

Meest Memorabele Mentor

Met deze prijs willen we senior-managers die als mentor optreden voor talentvolle vrouwen – en in het Mixed Mentoring programma ook mannen – in het zonnetje zetten. En hen én anderen stimuleren zich verder in te zetten voor talentontwikkeling, diversiteit en inclusief leiderschap. 
Mentees en van de huidige jaargang konden mentoren voordragen voor deze prijs.

Cross Mentoring en diversiteit

Mentoring is een effectief instrument voor talent- en leiderschapsontwikkeling.  In 2008 startte het toenmalige Opportunity in Bedrijf (nu Talent naar de Top) een mentoring programma, dat dusdanig is opgezet dat het óók bijdraagt aan meer diversiteit en inclusiviteit. Dit Cross Mentoring programma, dat een jaar duurt, is sindsdien verder ontwikkeld, uitgebreid (met Mixed Mentoring, en Boardroom Coaching en Cross Cultural Mentoring) en bezig met de tiende jaargang. Er hebben intussen zo’n 1800 deelnemers aan meegedaan. In het programma worden de individuele voordelen van mentoring en sponsoring gekoppeld aan de strategische voordelen van diversiteit en inclusiviteit.

Benieuwd naar de mogelijkheden of meer weten? Klik dan op onderstaande knop.

meer weten

Deel dit artikel: