Overslaan en naar de inhoud gaan

Geerts & Partners ondertekent Executive Search Code

Nieuwsbericht

Wat kun je vertellen over jullie bureau?

Voor leiders en organisaties in het publieke domein die ambitie en groei voor hun carrière en organisatie zoeken is Geerts & Partners een uiterst professioneel HR bureau dat ontzorgt en bijdraagt aan professionele en zorgvuldige groei.

www.geerts-partners.nl

Geerts & Partners telt 15-20 medewerkers en daarnaast ambassadeurs in de markt. Geerts & Partners en is onderdeel van Yris. Yris is een unieke samenwerking van Geerts & Partners, ABGL en MZ services. Wij hebben de krachten gebundeld, zo verruimen we onze blik en verbreden we onze visie. Samen zijn wij Yris. De Yris organisatie telt 50 medewerkers.

Het hoofdkantoor is in Tilburg en andere vestigingen zijn in Den Haag, Born (Limburg) en Zwolle.

Wat maakt jullie bureau anders?

Het warme netwerk met actieve ambassadeurs in de markt. We zijn persoonlijk, bieden altijd maatwerk, zijn creatief en gaan voor samen succes.

Wat is de aanleiding geweest om de Executive Search Code te ondertekenen, waarom juist nu?

Al jarenlang werft Geerts & Partners personen voor directiefuncties en waarbij diversiteit in de procedure wordt meegenomen.  Ook krijgen we specifiek de vraag vanuit onze opdrachtgevers voor meer aandacht aan diversiteit in de procedure. Door het ondertekenen van de Code kunnen we bevestigen dat we diversiteit meenemen als onderdeel in de procedure en ook in toekomstige procedures.

Hoe gaan jullie invulling geven aan de commitments?

We gaan voor een evenwichtige balans man vrouw en met een diverse culturele achtergrond. Ook de gedachte van anoniem solliciteren nemen we daarin mee.

Hebben jullie zelf al actie ondernomen, waar zijn jullie trots op?

Afgelopen jaren hebben we veel vrouwen in topfuncties geplaatst.

Wat betekent diversiteit voor jullie als bureau?

Organisaties met meer diversiteit zijn nog succesvoller. Aan diversiteit in de procedure bij onze opdrachtgevers zullen we aandacht blijven besteden en hierover het gesprek aangaan. Voor ons eigen bureau zullen we dit nog verder uitbouwen en uitdragen. We zijn hierover ook in gesprek met diversiteit in bedrijf en gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Nu jullie zelf ook een streefcijfer hebben gesteld, wat vinden jullie eigenlijk van het quotum?

Doordat organisaties bewuster met diversiteit bezig zijn, hier ook daadwerkelijk actie op ondernemen zal de verandering ook daadwerkelijk gaan plaatsvinden. Een goed middel dus om meer diversiteit in je organisatie te krijgen.

Hoe ziet aankomend jaar er voor jullie uit met betrekking tot acties rondom diversiteit & inclusie?

Diversiteit is standaard onderdeel in onze procedures en in het gesprek met de opdrachtgever. Samen met onze opdrachtgevers, recruiters en onze kandidaten zullen we met regelmaat een publicatie doen over dit thema.

Deel dit artikel: