Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Marian Spier

Nieuwsbericht

Marian Spier is bestuurder, ondernemer en spreker. In 2012 startte ze haar eigen bedrijf gespecialiseerd in het oplossen van complexe communicatievraagstukken in binnen- en buitenland.

Marian heeft een divers portfolio van klanten opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan S4 Capital, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Justitie, Ministerie van Economische Zaken, de Gemeente Amsterdam, de Verenigde Naties en TED.com. Daarnaast begeleidt en traint ze vrouwelijke ondernemers uit Nederland, Polen, Hong Kong, Amerika, Algerije, het Caribisch gebied en Moldavië op het gebied van business development en communicatie.

In 2015 heeft Marian het eerste Female Startup Award Programma in Nederland opgericht. Ook is ze adviseur en bestuurslid van verschillende non-profitorganisaties, zoals het Van Gogh Museum, de VandenEnde Foundation en Rutgers.

Haar projecten zijn verschenen in verschillende media, waaronder de Harper’s Bazaar, Marie Claire, Forbes, The Guardian, NRC, Volkskrant, Glamour, Cosmopolitan, Het Parool en het FD.

In 2013, 2017 en 2019 werd Marian door Inspiring Fifty Nederland uitgeroepen tot een van de vijftig inspirerende vrouwen in de technologiesector. In 2018 won ze de EU Business Angel Award. In 2019 en 2020 werd ze door tijdschrift Opzij uitgeroepen tot een van meest invloedrijke vrouwen in het bedrijfsleven.

In 2020 startte Marian Spier het platform FEM-START, een EdTech oplossing die de kloof op het gebied van funding voor vrouwelijke ondernemers moet dichten.

Deel dit artikel: