Overslaan en naar de inhoud gaan

Russell Reynolds ondertekent Executive Search Code

Nieuwsbericht

Russell Reynolds Associates heeft onlangs de Executive Search Code ondertekend en committeert zich daarmee aan een betere m/v balans in de (sub)top. Wij stellen graag dit Executive Search Bureau aan u voor.

Russell Reynolds Associates is een wereldwijde leider in assessment, executive search en opvolgingsplanning voor Raden van Bestuur, Raden van Commissarissen, Chief Executive Officers en andere sleutelrollen binnen de C-suite. Met meer dan 400 consultants in 46 kantoren over de hele wereld werken zij nauw samen met publieke, particuliere en non-profit organisaties in alle sectoren en regio's.

Actief D&I beleid, 35% meer kans om talent vast te houden

Imke Lampe, consultant Russell Reynolds: “Voor ons als mens zijn mannen en vrouwen gelijk. Wij én onze cliënten met ons nemen waar dat vrouwen, om verschillende redenen, nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in de top van hun organisaties. Vanuit een maatschappelijk perspectief is dit gebrek aan diversiteit ongewenst. Daarnaast blijkt uit ons eigen D&I onderzoek dat medewerkers van bedrijven die Diversity & Inclusion actief zijn 35% meer kans hebben om talent vast te houden.”

Imke vervolgt: “Om onze cliënten in staat te stellen het tekort aan vrouwen adequaat te adresseren moeten wij ze ook in de gelegenheid stellen om uit een gebalanceerd panel van gelijkwaardig gekwalificeerde kandidaten (met zowel vrouwen als mannen) een keuze te maken. Omdat er op dit moment in vergelijking meer mannen zijn in de top van veel organisaties neemt het meer tijd en vergt het meer inspanning om zo’n evenwichtig panel samen te stellen. Een inspanning die wij gezien onze commitment aan D&I in volle overtuiging maken. Daar hoort het ondertekenen van de Executive Search Code ook bij.”

“We zijn trots op de diversiteit in onze firma. 44% van de leden van ons Executive Committee en 32% van onze Managing Directors zijn vrouw.”

Imke Lampe,  Consultant Russell Reynolds

Een eigen D&I team, activiteiten én commitment van CEO

Russell Reynolds heeft intern een team dat zich wereldwijd bezighoudt met Diversity & Inclusion. Daarnaast hebben zij partnerships met bijvoorbeeld de 30% Club, de Minority Corporate Counsel Association, en Level 20, een organisatie die diversiteit binnen Private Equity ondersteunt. Ook is de CEO lid van ‘CEO Action for Diversity & Inclusion’ en ondersteunen ze LGBT initiatieven.

Om inzicht te krijgen houden zij zelf bij welk percentage van de searches een longlist met 40% vrouwen heeft. Een intern onderzoek toont aan dat 29% van de wereldwijde succesvolle kandidaten vrouw is, en in de Board practice is dat zelfs 44%.

Imke: “Daarnaast heeft Russell Reynolds een tool ontwikkeld, het Inclusive Leadership Framework. Dat is een framework waarbij de voorspellende waarde van succesvol D&I leiderschap gelinkt wordt aan een aantal competenties. Dit bieden wij aan onze cliënten aan, en dit framework helpt hen ook om kandidaten te evalueren, selecteren en te coachen.”

D&I agenda aankomend jaar

Imke: “Dit jaar is in alles een bijzonder jaar, en wij hebben alle ‘live events’ moeten afblazen. Wel gaat ons eigen onderzoek door, en publiceren wij artikelen over D&I. Recent hebben wij een artikel gepubliceerd: ‘Diversity and Inclusion Pulse: A Leader’s Guide to Europe’.”

‘Diversity and Inclusion Pulse: A Leader’s Guide to Europe’

Deel dit artikel: