Overslaan en naar de inhoud gaan

Cross Mentoring succesvolle tool in doorgroei vrouwen naar topposities bedrijfsleven

Nieuwsbericht

Uit onderzoek van de Stichting Talent naar de Top blijkt dat Cross Mentoring een belangrijke bijdrage levert aan de doorstroom van vrouwen naar (sub-)topposities in het bedrijfsleven. Uit het onderzoek van de stichting bleek dat 80 % van vrouwen één of meerdere carrière-stappen heeft gezet na het volgen van het Cross Mentoring programma.  De uitkomst van het onderzoek is interessant, omdat het Streefcijfer Wet bestuur en toezicht dit jaar afloopt. Minister Van Engelshoven moet een besluit nemen over welke maatregelen worden ingesteld om meer m/v-diversiteit aan de top te realiseren.   

Cross Mentoring helpt vrouwen bij het plannen van hun carrière en zichzelf op de kaart te zetten binnen de organisatie.

“De subtop is de kweekvijver van vrouwelijk talent. Deze vrouwen zijn de leiders van morgen. Het Cross Mentoring Programma heeft daadwerkelijk effect, dat maakt mij heel trots. En het bewijst opnieuw dat als bedrijven zich committeren aan een zelfopgelegde doelstelling en hiernaar handelen, vrouwelijk talent daadwerkelijk kan doorgroeien richting de top.”

Yelly Weidenaar,  Directeur Talent naar de Top

Stichting Talent naar de Top zet zich in voor een evenwichtige verdeling in de top. Er hebben 268 organisaties het Charter ondertekend waarmee zij zich committeren aan een zelf opgelegd streefcijfer voor het aandeel mannen en vrouwen.  Talent naar de Top activeert en ondersteunt organisaties, leiders en teams met het monitoren van het beleid en de ontwikkelingen, advies, inclusief leiderschap trainingen én mentoring- en sponsoringprogramma’s. Naast Cross Mentoring nemen enkele tientallen bedrijven ook deel aan het Boardroom Coaching programma. De aanpak is succesvol: dit jaar hebben de Charterondertekenaars gemiddeld 32,3% vrouwen in de Raad van Bestuur. Zij laten samen zien dat het wel kan en het gewoon een kwestie is van doen!

Deel dit artikel: