Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede man-vrouwverhouding in de ICT

Smart practice

Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures, maakt zich in 2017 sterk voor een betere man/vrouwbalans in de ICT-sector. Van Reenen: “Het tekort aan vrouwen in ICT is algemeen bekend. Zo is er op dit moment een man-vrouwverhouding van 90-10. Uit ons onderzoek blijkt dat Nederlandse ICT-organisaties positief zijn gestemd over de haalbaarheid van een man-vrouwverhouding van 70-30. De HR-afdeling heeft de taak om hier in 2017 meer op in te zetten.

Een betere balans op de werkvloer heeft namelijk een hoop voordelen. Zo presteren bedrijven met een goede balans tussen mannen en vrouwen 15 procent beter dan hun concurrenten die dit niet hebben. Daarnaast hebben deze bedrijven een betere besluitvorming, betere en effectievere oplossingen voor problemen, meer creativiteit, meer harmonie, hogere productiviteit en meer bedrijfswinst. Ook bestaan er duidelijke berekeningen en correlaties over dat diversiteit leidt tot innovatie.

Genoeg redenen om te zorgen voor een goede verhouding tussen mannen en vrouwen op de ICT-afdeling. Meer diversiteit betekent namelijk het benutten van kwaliteiten, talenten, ervaringen en competenties. Zo wordt er een omgeving gecreëerd waarin de best mogelijke resultaten worden bereikt voor werknemers en de organisatie.”

Computer Futures organiseert regelmatig events over diversiteit voor organisaties in de ICT sector, op 7 februari 2017 vindt het event IT Diamonds – Talent Leadership in the Digital Age plaats in Utrecht.

Deel dit artikel: