Overslaan en naar de inhoud gaan

HRTouchpoints ondertekent Executive Search Code

Nieuwsbericht

Executive Search Bureau HRTouchpoints committeert zich aan de Executive Search Code van Talent naar de Top én daarmee aan de 9 committments. Wij spraken partner Mark Steinen over wie zij zijn, de motivatie en reden achter het onderteken van de Code.

Executive search in combinatie met de professional journey

HRTouchpoints Executive Search maakt onderdeel uit van HRTouchpoints. Zij vormen een innovatief platform dat op een ondernemende, innovatieve (technologiegedreven) wijze individueel talent én bedrijven ondersteunt tijdens hun professional journey. Zelf geven ze aan dat het grote verschil met de meeste andere, traditionele executive search bureaus is, dat zij de searchpraktijk koppelen aan een groot aantal andere, aanpalende diensten op het gebied van People en Organisatie ontwikkeling. Zo kunnen zij talenten én bedrijven volledig ontzorgen gedurende hun hele carriere, niet alleen op het gebied van search, maar over de as van hun professional journey.

Motivatie van ondertekening

HRTouchpoints is zelf een zeer divers bureau met 80% vrouwen én steeds vaker plaatsen zij vrouwen op senior managementposities. Daarnaast geloven zij er ook zeer sterk in dat diversere teams betere resultaten, cultuur en sfeer realiseren. ‘Het is het gewoon een kwestie van doen’ en verbaasd het ze dat dat zo ingewikkeld is óf wordt gemaakt. De Executive Search Code is een uitstekend ‘uithangbord’ om een zichtelijke bijdrage te leveren aan meer diversiteit in de senior managementposities.

“Diversiteit is voor ons de normaalste zaak van de wereld, maar het blijft een challenge. Onze ervaring is dat de focus meestal op boardroomniveau ligt en diversiteit daarmee een corporate discussie is. Maar in het MKB woedt deze discussie veel minder. Daar moeten wij als bureau het thema echt op de agenda zetten willen we diversiteit vooruithelpen. Dus voldoende werk aan de winkel.”

Mark Steinen,  HRTouchpoints

Na het onderteken van de Code, hoe nu verder?

We gaan de code incl. commitments om te beginnen, incl. logo, vermelden op onze website en gebruiken in ons ‘verhaal’ zowel in offertes als verbaal. Uiteindelijk bespreken we diverse onderdelen van de code eigenlijk al enige tijd, ook één van de redenen om de ondertekening nu te concretiseren. Tenslotte zullen we voor onszelf een streefcijfer formuleren om ook te meten op welke wijze we het toepassen.

HRTouchpoints is opgericht in 2017 en er werken op dit moment twee partners, twee recruiters en één searcher. Zij hebben meerdere kantoren in Amsterdam, Roermond en Knokke.

Contact HR Touchpoints

Deel dit artikel: