Overslaan en naar de inhoud gaan

Interview Executive Search Bureau Blaauw

Nieuwsbericht

Voor Bureau Blaauw is diversiteit een belangrijk onderdeel van het searchproces. Voor hen was het dus een logische stap om de Executive Search Code te ondertekenen en dit nog meer zichtbaar te maken. Welkom in ons netwerk!

Over Bureau Blaauw

Bureau Blaauw is specialist in het searchen van kandidaten voor Senior HR posities. Zij bemiddelen voor zowel de subtop als de top en zorgen voor een goede doorstroom van sub-naar top, dit maakt hen anders dan andere bureau’s. Daarnaast zijn zij een netwerkbureau en kennen ze de mensen die ze bemiddelen vaak al lang. Ze onderhouden een goede relatie met hun netwerk, volgen HR profs in hun loopbaan en adviseren bij carrièrestappen. Het team van Bureau Blaauw bestaat uit voornamelijk uit vrouwen met een achtergrond in de HR.

Wat is de aanleiding geweest om de Executive Search Code te ondertekenen, waarom juist nu?

Veel organisaties hebben een diversiteitsbeleid maar grijpen nog vaak terug op 'vertrouwde' profielen. Ze willen een vrouw, maar vragen masculiene vaardigheden en kiezen daarvoor. Post corona is het duidelijker aan het worden dat HR een belangrijke positie aan de directietafel verdient. Diversiteit is altijd al onderwerp in ons bureau geweest en maakt deel uit van de manier waarop wij in onze searches werken. We willen bijdragen aan het doel om diversiteit breed meer aandacht te geven.

Hoe gaan jullie invulling geven aan de commitments?

We gaan nog meer nadruk op zaken die we veelal al doen. Bij de meeste commitments uit de Executive Serach Code, kunnen we al melden dat we er actief op zijn. Het gaat nu meer om het zichtbaar maken hiervan.

Hebben jullie zelf al actie ondernomen, waar zijn jullie trots op?

Periodiek staan diversiteitsgerelateerde thema's op de agenda van onze inhoudelijke bijeenkomsten, bij intervisies die we doen en ook onze coaches zijn hier actief mee bezig. We bieden onboardingcoaching aan kandidaten aan om een goede landing in een nieuwe organisatie te bewerkstellligen. Wij plaatsen altijd minimaal 50% vrouwen op onze shortlist. Al onze searches doen we in duo’s om een diverse kijk te garanderen.

Wat betekent diversiteit voor jullie als bureau?

Diversiteit is een belangrijk onderdeel van ons searchproces. Bij het inrichten van diverse teams kijken we niet alleen naar gender,  maar ook naar culturele achtergrond, eigenschappen en kwaliteiten van kandidaten.

Nu jullie zelf ook een streefcijfer hebben gesteld, wat vinden jullie eigenlijk van het quotum?

Het quotum helpt om focus en richting aan te brengen, de kracht van het volume gaat uiteindelijk verandering brengen.

Hoe ziet aankomend jaar er voor jullie uit met betrekking tot acties rondom diversiteit & inclusie?

We gaan verder op de ingeslagen weg en de eerder genoemde acties willen we nog meer borgen on onze organisatie. We willen ons partnerschap met Talent naar de Top promoten en meer extern laten zien hoe wat ons standpunt is ten opzichte van diversiteit.

Hebben jullie nog een tip voor andere bureau’s?

Het gaat uiteindelijk om de kracht van het volume. Door samen te werken kunnen we betere resultaten behalen als het gaat om diversiteit.

Deel dit artikel: