Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumeditie Lof Magazine: no guts, no glory!

Nieuwsbericht

Hoe staat het anno 2017 met de duurzame inzetbaarheid van vrouwelijk talent? Voor het tienjarig bestaan van Lof Magazine is er een rondetafelgesprek gevoerd samen met 13 ambitieuze vrouwen. Er is gesproken over een belangrijk thema: de duurzame inzetbaarheid van vrouwen en het combineren van kind en carrière. Er is behoefte aan meer solidariteit en collectieve actie, bleek uit het gesprek aan tafel. 

Mariëtte Hamer (voorzitter SER) vertelt ter inleiding open over de gesprekken die zij met minister Asscher over dit thema voerde. Directeur Yelly Weidenaar nam ook deel aan het gesprek:

“Natuurlijk is het economisch gezien het beste als iedereen gelijke kansen heeft om de top te bereiken. Nu we weten dat dit niet vanzelfsprekend is kan ik niet stil blijven zitten. Waarom zou mijn zoon straks meer kansen hebben dan mijn dochters?”

Volgens Jolanda Holwerda, oprichter Lof, is gebrek aan erkenning voor het werk een reden voor vrouwen om af te haken. Zij kunnen bijvoorbeeld dezelfde functie vervullen, maar krijgen geen promotie of waardering.

“Je hebt een leider nodig die zegt we gaan het gewoon doen, en meer vrouwen laten doorstromen. Hoezo ze zijn er niet of ze zijn niet goed genoeg? Met behulp van leiderschap en targets is het zo gefikst, zagen we bij ABN Amro, Rabobank en Schiphol.”

Een oplossing op organisatieniveau is het ondertekenen van het charter, dit zorgt voor openlijk commitment en focus. Organisaties ontwikkelen een actief diversiteitsbeleid en zetten zich in voor instroom, behoud en doorstroom van vrouwelijk en cultureel talent naar de (sub)top. Ondertekening van het charter loont, want bedrijven die het charter ondertekenen scoren bij de realisatie van diversiteit aan de top driemaal beter dan gemiddeld.

Heeft uw organisatie nog niet het charter ondertekend? Neem dan contact op via info@talentnaardetop.nl of 088 7928870.

Lof is een magazine waar vrouwelijk talent in de spotlight wordt gezet en wordt gemotiveerd om hun leiderschapsrol in te nemen.

Bekijk hier de jubileumeditie.

Deel dit artikel: