Overslaan en naar de inhoud gaan

McDermott + Bull Executive Search: D&I staat altijd op onze agenda

Nieuwsbericht

McDermott + Bull heeft de Executive Search Code ondertekend in tijden van Covid-19. Zij agenderen D&I júist nu en committeren zich zo aan meer diversiteit in de (sub)top. Middels het tekenen van de Executive Search Code erkennen zij daarmee de belangrijke rol die zij hebben als Executive Search Bureau. Wij stellen ze graag aan u voor.

Geschiedenis van McDermott + Bull: van Amerika naar Europa

McDermott + Bull is een Global Boutique Executive Search kantoor en hanteert professionele methoden en technieken om Executive Talent te lokaliseren, te kwalificeren en te introduceren. McDermott + Bull bestaat sinds 2001 en is opgericht door Rod McDermott en Chris Bull. In 2017 is het kantoor Nederland opgericht na de overname van Interconsultants Executive Search door Milo Zegerius, Norbert Meijer en Rod McDermott. De McDermott + Bull organisatie bestaat uit 60 professionals in Noord-Amerika met kantoren in Irvine, San Diego, Los Angeles, San Francisco, Denver, New York en Vancouver. In Europa heeft McDermott + Bull twee kantoren in Amstelveen en Madrid. Het Europese team bestaat uit 9 mensen.

Wat is kenmerkend voor McDermott + Bull als organisatie?

Nobert Meijer, Managing Partner McDermott + Bull: “Zoals we zelf zeggen: “McDermott + Bull Executive Search empowers change”
Meijer: “In plaats van de focus op de transactie, focussen we ons op wat belangrijk is voor de organisatie en het team van onze cliënten. Het is essentieel dat wij de behoeften en doelen van onze opdrachtgevers kennen en begrijpen zodat we de beste match kunnen maken tussen kandidaat, bedrijf en cultuur. We vullen geen vacatures; we presenteren gamechangers.”

Wat is de aanleiding geweest om de Executive Search Code te ondertekenen, waarom juist nu?

Norbert Meijer: “D&I is altijd vanzelfsprekendheid geweest zowel voor ons als voor onze Amerikaanse collega’s. Wij als Executive Search organisatie zijn in de unieke situatie om een bijdrage te leveren aan D&I. Het is onze verantwoordelijkheid om hier bewust mee om te gaan. Het ondertekenen van de Executive Search Code is voor ons de bevestiging van onze verantwoordelijkheid en van iets wat altijd vanzelfsprekend op onze agenda heeft gestaan.”

Hoe gaan jullie invulling geven aan de 9 commitments?

“Door het onderwerp D&I nog actiever op de agenda te houden bij onszelf maar zeker ook bij onze relaties. Het is een standaard onderwerp in onze gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten. We kunnen zeker nog verbeteren op verschillende punten, een voorbeeld daarvan is om met opdrachtgevers uit traditionele industrieën nog verder het gesprek aan te gaan en ervoor te zorgen dat de shortlist een reële afspiegeling is van de maatschappij.” aldus Norbert Meijer.

9 commitments Executive Search Code

Wat betekent diversiteit voor jullie als bureau?

Meijer: “Diversiteit is belangrijk voor ons, voor ons kantoor en onze klanten. De belangrijkste voordelen die een actief Diversiteit beleid met zich meebrengt zijn: Tevreden werknemers, blije klanten, meer innovatie, een grotere vijver aan talent en meer maatschappelijke betrokkenheid. Bewezen is dat bedrijven met een hogere mate van D&I, beter presteren.”

Nu jullie zelf ook een streefcijfer hebben gesteld, wat vinden jullie eigenlijk van het quotum?

Meijer: “Wij denken dat ten alle tijden de beste vrouw/man moet worden geselecteerd voor een bepaalde positie maar bedrijven er alles aan moeten doen om diversiteit na te streven. Een quotum is goed maar zal als streng streefgetal moeten worden gehanteerd. Er zijn helaas nog steeds kleine niches die gedomineerd worden door bijvoorbeeld een bepaalde sekse maar ook hier zullen bedrijven echt naar zichzelf moeten kijken om te veranderen. Door kleine aanpassingen wordt vaak een grotere Executive Talentpool gecreëerd waarmee meer mogelijkheden ontstaan.”

Hoe ziet aankomend jaar er voor jullie uit met betrekking tot acties rondom diversiteit & inclusie?

“Pre Covid 19 was de doelstelling; de shortlists nog evenwichtiger te laten zijn dan voorheen. Waarbij onze verwachting was dat zou gebeuren via de geleidelijke weg. Post Covid 19 is de doelstelling hetzelfde echter het is onze verwachting dat de ontwikkelingen met betrekking tot D&I sneller zullen gaan. Een van de leerpunten van een crisis zoals deze is, dat organisaties zich goed en snel, kunnen en moeten aanpassen aan veranderingen. Hiermee ontstaat nu een kans dat organisaties meer openstaan voor ontwikkelingen omtrent D&I.” Norbert Meijer, Managing Partner McDermott + Bull.

Deel dit artikel: