Overslaan en naar de inhoud gaan

Ondertekening Executive Search Code voor Ç&Q vanzelfsprekend

Nieuwsbericht

Bureau Ç&Q heeft onlangs de Executive Search Code van Talent naar de Top ondertekend.  Ç&Q Executive Search is begin 2011 opgericht door Françoise Pisters en Quierine Vossen, twee bevlogen professionals met diepgaande track records in corporate functies. De klanten van Ç&Q zijn divers, van familiebedrijven en MKB-bedrijven tot grote corporates. Zij werken vanuit Bilthoven en Laren.
Via deze weg stellen zij zich graag aan u voor en geven aan waarom zij de Code hebben ondertekend.

Trusted advisor bij een opdracht

Ç&Q werkt standaard met z’n tweeën tegelijkertijd aan een opdracht, van begin tot eind, wat een gedegen en weloverwogen selectie en continuïteit waarborgt voor zowel klant als kandidaat. Ç&Q treedt hierbij op als trusted advisor voor de opdrachtgever. Bij het plaatsen van kandidaten richt Ç&Q zich op key– en zwaardere managerial posities en hoger opgeleide professionals voor profit bedrijven in Nederland.

Op zoek naar de ‘werkende commissaris’

Naast het plaatsen van de juiste kandidaat voor een vaste- of interim positie zoekt Ç&Q ook Commissarissen voor RvC’s van kleine tot middelgrote organisaties in Nederland. Ç&Q richt zich hierbij op de ‘werkende commissaris’, de hoogopgeleide professional met minimaal 15 jaar werkervaring die zowel qua kennis en ervaring als qua persoonlijkheid een aanvulling betekent voor de huidige en zittende RvC leden.

Executive Search Code vanzelfsprekend

Ç&Q heeft de Executive Search Code Talent naar de Top ondertekend omdat zij gelooft in diversiteit in de breedste zin van het woord. Meer vrouwen aan de top is hier een belangrijk onderdeel van. De afgelopen jaren hebben zij regelmatig talentvolle vrouwen weten te plaatsen, zonder hier veel additionele moeite voor te doen: het is voor Ç&Q vanzelfsprekend om zowel goede vrouwen als mannen op haar longlist te plaatsen. 

Ç&Q krijgt de laatste tijd steeds meer de vraag om bij gelijke geschiktheid met een vrouwelijke eindkandidaat te komen, hetgeen Ç&Q ook daadwerkelijk lukt. Het bureau wil met het ondertekenen van de Code laten zien dat zij onderschrijven dat er daadwerkelijk veel goede en geschikte vrouwelijke talenten zijn en dat deze ook daadwerkelijk gevonden worden.

Ç&Q en de commitments van de Code

Ç&Q blijft doen wat ze altijd al doet; bij elke opdracht plaatsen zij zowel vrouwelijke als mannelijke kandidaten op de longlist, liefst in een 50/50 verdeling. En mocht de opdrachtgever expliciet aangeven bij gelijke geschiktheid voor een vrouw te kiezen, dan zorgen zij voor voldoende vrouwelijke kandidaten. Ook zorgen zij ervoor dat ze voortdurend in contact komen met nieuw vrouwelijk potentieel door hen proactief te benaderen en het gesprek met ze aan te gaan, ook al heeft Ç&Q op dat moment geen concrete propositie die ze voor kunnen leggen.

Ç&Q en diversiteit

Ç&Q gelooft in diversiteit in de breedste zin van het woord: verscheidenheid qua gender, leeftijd, inhoudelijke kennis & expertise, culturele achtergrond etc. Niet alleen bij de searches naar een vaste of interim kandidaat, ook bij het plaatsen van commissarissen besteedt Ç&Q hier aandacht aan.

En nu?

Ç&Q gaat verder op de ingeslagen weg. Zij werken op dit moment bijvoorbeeld aan een aantal searches waarbij de klant expliciet gevraagd heeft om een vrouw bij gelijke geschiktheid van de eind kandidaten. Er zijn zoveel goede vrouwelijke kandidaten en Ç&Q weet deze ook te vinden en te plaatsen, ook zonder een door de overheid opgelegd quotum.

Deel dit artikel: