Overslaan en naar de inhoud gaan

Pedersen & Pedersen; voor ons is diversiteit een gegeven

Nieuwsbericht

Pedersen & Partners heeft eind 2019 de Executive Search Code Talent naar de Top ondertekend. En zich daarmee aangesloten bij het groeiende aantal executive search bureaus dat het belang van diversiteit niet alleen onderschrijft maar ook in praktijk brengt. Ze zijn al voortvarend van start gegaan! Wij stellen ze graag aan u voor. Wie zijn ze? Hoe ‘divers’ zijn zij zelf? Hoe gaan ze de 9 commitments uit de Code vormgeven?

De groei van Pedersen & Partners

Pedersen & Partners is in 2001 opgericht en in 18 jaar uitgegroeid tot een internationaal executive search bureau, met 54 eigen kantoren in 50 landen, met 350+ consultants en ondersteunende staf samenwerkend als geïntegreerd team met een single profit center. Sinds 2017 is Pedersen & Partners actief in Nederland met een ervaren team van 6 consultants.

Diversiteit op kantoor Pedersen & Partners

Figaro den Hollander, Country Manager and Client Partner in Netherlands: “Pedersen & Partners heeft diversiteit in haar DNA, heeft een internationaal team en moedigt de behoefte aan diversiteit in leiderschap aan. Met 50 verschillende nationaliteiten, 68% vrouw in alle gelederen van ons team zijn zowel diversiteit en culturele diversiteit sterk verankerd. Het team in Nederland bestaat uit drie vrouwen en drie mannen en met drie verschillende nationaliteiten.”

De opdrachten die ze vervullen bestaan voor 50% uit internationale en cross-border searches, waarbij wordt samengewerkt met collega’s uit andere landen. Bijvoorbeeld het versterken van managementteams van Nederlandse bedrijven in het buitenland en vice versa van bedrijven die naar Nederland willen komen. Wat Pedersen & Partners daarbij uniek maakt, is dat met maatwerk een “best team” wordt geformeerd met kennis van klant, sector en taal/cultuur. Opdrachtgevers hebben daarbij één lokaal aanspreekpunt die met een team hun internationale groeistrategie helpt coördineren, hetgeen veel tijd en geld bespaart.

Redenen om de Executive Search Code te ondertekenen

Diversiteit is voor Pedersen & Partners belangrijk, “ omdat we de kracht ervan binnen ons eigen team ervaren. In ons dagelijks werk zien we in onze internationale search praktijk de positieve uitwerking van diversiteit. Pedersen & Partners’ internationale, geïntegreerde aanpak biedt een platform voor Nederlandse vrouwelijke Executives en Non-Executives een platform om buitenlandse Executive en Non- Executive ervaring op te doen.”, aldus  Figaro den Hollander.

“Wij ervaren dagelijks de voordelen van diversiteit en vinden het daarom ook onze taak en uitdaging om de doelstellingen van Topvrouwen in Nederland een stap verder te brengen.”

Pedersen & Partners

Pedersen & Partners en de 9 commitments

Met het ondertekenen van de Executive Search Code Talent naar de Top committeert Pedersen & Partners zich aan de 9 commitments door deze met name in klantgesprekken en acquisitie gesprekken bespreekbaar te maken én samen uit te werken. Bij de presentatie van longlist en shortlist zorgen zij dat, indien mogelijk, 30-50 % van de voorgestelde kandidaten vrouw zijn. Daarnaast vinden zij het belangrijk om vrouwelijke kandidaten, die in een overwegend mannelijke omgeving een nieuwe carrière stap maken, te steunen door op verschillende momenten te evalueren en te coachen.

Pedersen & Partners voortvarend van start

Nog het vermelden waard is dat Pedersen & Partners al meerdere vrouwelijke plaatsingen heeft gerealiseerd via het platform Topvouwen.nl, waaronder: Gabrielle Reijnen in 2018 als Non executive Dir. bij Aspen Oss; Pauline Frens als Managing Director bij Visma Idella; Linda Emmery als HR Director Benelux voor Visma.

Meer informatie of contact?

Klik hier.

Deel dit artikel: