Overslaan en naar de inhoud gaan

Talent naar de Top onderdeel manifest #EQUALITY2020

Nieuwsbericht

Vandaag lanceren de stichtingen Topvrouwen, Women Inc., Equileap, Topvrouw van het jaar en Talent naar de Top het manifest #Equality2020. Met #Equality2020 willen deze vijf stichtingen een ander licht laten schijnen op de wens voor meer man/vrouwbalans aan de top en de bijbehorende streefcijfers van ten minste 30 procent in de Hollandse boardroom.

Met een druk op de rode knop kreeg minister Wopke Hoekstra, eregast op het Jaarevent vandaag van Stichting Topvrouwen, de primeur door als eerste zijn steun en betrokkenheid zwart op wit te zetten. Ook Sieto de Leeuw, voorzitter ABU en lid dagelijks bestuur van werkgeversvereniging VNO-NCW, en topbestuurders Jolanda Lamse en David Knibbe, respectievelijk CFO en COO van PwC en CEO van Nationale-Nederlanden, steunden op het podium publiekelijk het manifest. 

Een positievere blik op diversiteit 
De Gaay Fortman over het doel van het manifest: “We willen Nederland op kaart zetten als land waar vrouwen gelijkwaardige carrièrekansen krijgen. Nederland heeft een goed ’maatschappelijk kapitaal’ op het gebied van gender, maar zet het vrouwelijk talent niet optimaal in. Diversiteit is een duidelijke business case: het levert veel op en je wilt talentvolle vrouwen niet mislopen. Het manifest heeft de steun van werkgevers en politiek, wat het extra krachtig maakt.” Die kracht is nodig: “Volgend jaar zal het kabinet de balans opmaken. Zijn Nederlandse bedrijven dan nog niet voldoende op stoom met de streefcijfers van minimaal 30 procent vrouwen aan de top, dan dreigen werkgevers de regie kwijt te raken – een door de wet geschreven naleving komt dan in beeld. 

De recent verschenen Female Board Index, een jaarlijks terugkerend onderzoek naar diversiteit in de boardroom, laat zien dat het niet erg opschiet met aanwas van vrouwelijk talent in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Daarin in zie je dat er vijf vrouwen benoemd zijn in de raad van bestuur, maar vervolgens zijn er ook weer vijf vrouwen vertrokken. Bij de groep bedrijven die zijn onderzocht zitten er nu gemiddeld 6% vrouwen in de RvB en 25% vrouwen in de RvC. 

Yelly Weidenaar, Directeur Talent naar de Top: “Talent naar de Top werkt al sinds 2008 samen met bedrijven aan meer vrouwen aan de top. En met succes: de laatste Monitor Talent naar de Top laat zien dat onze bedrijven met 27,2% vrouwen in de RvB en 36,9% in de RvC absolute koplopers zijn. Het kán dus wel, een evenwichtige raad van bestuur en raad van commissarissen, als je er werk van maakt ”. 

Vanaf vandaag kan iedereen het manifest online steunen via www.equality2020.nl

Video titel

/
“Door het initiatief van het manifest gezamenlijk te lanceren bundelen we de krachten en zetten we een duidelijke statement richting die 30%”

Yelly Weidenaar,  Directeur Talent naar de Top

Vanaf vandaag kan iedereen het manifest online steunen via:

www.equality2020.nl

Deel dit artikel: