Overslaan en naar de inhoud gaan

Talent naar de Top verwelkomt Berenschot als nieuwe Executive Search Code ondertekenaar

Nieuwsbericht

Berenschot heeft de Executive Search code ondertekend en erkent daarmee de belangrijke rol die (executive) search bureaus vervullen bij het realiseren van meer diversiteit in topposities.

Berenschot committeert zich vanzelfsprekend aan de 9 commitments.

Berenschot helpt organisaties van over de hele wereld bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal. Pragmatisch, innovatief, mensgericht, onconventioneel en met veel plezier.

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het een uitdaging om intrinsiek gemotiveerde kandidaten te vinden. Of het gaat om professionals in de zorg, het onderwijs of het openbaar bestuur: onze opdrachtgevers zoeken iemand die werkt vanuit het hart. Iemand die niet alleen oog heeft voor het ‘wat’ en ‘hoe’, maar ook gedreven wordt door het ‘waarom’. Wij vinden deze kandidaten. Professionals die doen wat ertoe doet. 

Het juiste moment om de Executive Search Code te ondertekenen

Berenschot Search heeft vanaf 1 januari een nieuwe vrouwelijke senior managing consultant die Berenschot Search met nieuw elan en een ander imago in de markt introduceert. Een natuurlijk moment om keuzes te maken, ook voor het ondertekenen van de Executive Search Code.

Van Projectleider ‘Berenschot Inclusief’ naar uitsluitend vrouwen plaatsen

Diversiteit is voor Berenschot vanzelfsprekend. Met een Projectleider ‘Berenschot inclusief’ ter ondersteuning van onze activiteiten en de toenemende vraag naar hoogopgeleide talentvolle vrouwen bij onze opdrachtgevers zoeken wij gericht binnen deze doelgroep. Het afgelopen half jaar hebben wij op één procedure na uitsluitend vrouwen geplaatst op de vacatures die wij in begeleiding hadden.

De 9 commitments in het DNA van Berenschot

Met het statement ‘Doen wat er toe doet’ kiezen we voor een duidelijk signatuur van een kwaliteitsbureau dat keuzes maakt. Onze opdrachtgevers komen voornamelijk uit de publieke sector en daar speelt naast kwaliteit het thema diversiteit een prominente rol. De negen commitments sluiten naadloos aan bij waar een bureau als Berenschot voor staat. 

Gewoon een kwestie van doen!

In de tweede helft van dit jaar starten met het implementeren van een nieuw ATS systeem en daarnaast een nieuwe pre-select waarin we bij de samenstelling van de portal nadrukkelijk naar diversiteit hebben gekeken. We zullen daarnaast standaard in onze offertes gaan vermelden dat we de Executive Search Code ondertekend hebben en ons daaraan commiteren.

Meer weten over de Executive Search Code?

Klik dan hier

Deel dit artikel: