Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainingen & Advies: “Elke stem gehoord”

Nieuwsbericht

Steeds meer organisaties weten de weg naar de trainingen van Talent naar de Top te vinden.

Sandra Doelman, programma manager en senior trainer bij TndT:
“Talent naar de Top heeft een uniek aanbod trainingen. Zowel live, online als in een hybride vorm. Alle trainingen van TndT richten zich op interventies die het verschil kunnen maken in de organisatie-transitie naar meer inclusie en diversiteit”.

Training inclusief leiderschap

Tijdens de training inclusief leiderschap onderzoeken deelnemers hoe zij door hun leiderschap teams en individuen kunnen faciliteren hun eigenheid en authentieke aanpak in te brengen én tegelijkertijd verbonden blijven aan een organisatie, opdracht of team.

Training inclusieve selectie en beoordeling

Ook bieden we de trainingen op gebied van inclusieve selectie en beoordeling. Deze gaan over het cruciale moment waarin besluiten worden genomen over de loopbanen van anderen en waarin je als lid van een selectie- of beoordelingscommissie écht het verschil kunt maken door een inclusieve aanpak.

Training diversiteit en inclusie awareness 2.0

De tijd dat de busisness case centraal staat in trainingen is voorbij, zeker voor de jongere generatie. De meeste deelnemers begrijpen heel goed waarom diversiteit zo belangrijk is en wat het oplevert. Ook weten veel van onze deelnemers dat zij onbewuste vooroordelen hebben. Waar het in onze trainingen diversiteit en inclusie awareness 2.0 om gaat is het besef hoe dit werkt bij jou, wat de impact is op anderen en wat je kunt doen om bij te dragen aan inclusie.

Uitgangspunten

Tijdens al onze trainingen gaan wij in gesprek met de deelnemers over vooroordelen, groepsdenken, in- en out groups en inclusie. Dit betekent dat je jezelf moet laten zien. Een uitdaging voor zowel de trainer als voor de deelnemers. Om meer bewustzijn te zijn van je eigen vooroordelen en hoe processen van in- en uitsluiting werken, wordt je bijvoorbeeld geconfronteerd met je eigen vooroordelen, boosheid over onrechtvaardigheid, of de pijn van eigen ervaringen met uitsluiting.

Wij kennen als trainers dat pad zelf ook en kunnen onze deelnemers vanuit die ervaring uitnodigen hun ervaringen in te brengen. Om een veilige sfeer te kunnen creëren waarin dit kan ontstaan, werken we met kleine groepen.

 

Onze trainingen kenmerken zich door een aantal uitgangspunten:

  1. "Iedereen is biased”, Het gaat er veel meer om dat we met ons bewustzijn kunnen ingrijpen op cruciale momenten die ertoe doen voor diversiteit, zowel formele momenten als informele. Wie krijgt de leuke projecten bijvoorbeeld, of informeel: met wie deel je gemakkelijker informatie?
  2. Mensen verschillen niet alleen, we hebben ook veel overeenkomsten. Het is goed ons bewust te zijn van zichtbare en onzichtbare diversteit. Het bewustzijn dat niet iedereen denkt en handelt als jijzelf. En tegelijkertijd kan bewustzijn van overeenkomsten tussen mensen die op het eerste gezicht zo verschillend zijn heel verbindend werken.
  3. Geen diversiteit zonder inclusie maar ook geen inclusie zonder diversiteit. We weten allemaal: je kunt als organisatie heel hard werken aan neer diversiteit maar als er geen aandacht is voor inclusie dan werkt het niet. Mensen vertrekken weer omdat zij zich door allerlei subtiele processen niet gezien voelen door de omgeving.
  4. Waar we ook bij stil staan: In een groep met gelijkgestemden is het gemakkelijk je gezien en erkend te voelen en je eigenheid in te brengen. We kunnen dus de mate van inclusie van een organisatie of team alleen maar meten met een diverse populatie. Dat is de proof of the pudding.

Met deze uitgangspunten met groepen aan de slag is actueel, spannend en inspirerend. Inclusie 2.0 gaat immers over ons allemaal. Dit betekent dat elke stem gehoord wordt.

Onze aanpak

In onze aanpak komen volgende drie elementen altijd terug:

1.Veiligheid

Door als trainer naast de deelnemers te gaan staan en hen uit te nodigen

2. Awareness verdiepen

Door in gesprek te gaan met de groep op basis van kennis, inzichten, ervaringen en oefeningen

3. Actie

Geen training van Talent naar de Top eindigt zonder persoonlijke en gezamenlijke actiepunten.

Onze trainers

Wij werken met deskundige trainers. Gepokt en gemazeld in het trainersvak als procesbegeleider en facilitator en tegelijk gedegen kennis en erving met het D&I vakgebied, Die combinatie maakt ons uniek. Binnenkort stellen wij ons team van trainers aan u voor!

Naast de bekende Talent naar de Top trainers Hélène Borgman en Sandra Doelman zijn dat nu ook Marline Williams, Caroline Pickard, Lennert Böhmer, Gatra Pestaz & Marieke Visser.

Wilt u een vrijblijvend gesprek met een van onze trainers?

Neem contact met ons op

Deel dit artikel: