Overslaan en naar de inhoud gaan

Wereldmeisjesdag: Girls’ takeover 2017

Nieuwsbericht

Op 11 oktober was het wereldmeisjesdag. Met een klap op de gong werd de dag ingeluid op de beursvloer. De eer was aan een van de meiden van de Girls Rights Watch en Plan Nederland-directeur Monique van ’t Hek, samen met AkzoNobel, die zich ook al jaren samen met Plan inzet voor betere toekomstkansen voor meisjes in ontwikkelingslanden.

In 2012 riepen de Verenigde Naties 11 oktober officieel uit tot Wereldmeisjesdag. Een belangrijke dag, want dagelijks worden miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Alleen omdat ze meisjes zijn, onze vrouwen van de toekomst.

Girls’ takeover 2017

Op 11 oktober namen meisjes wereldwijd de macht over. Vijfhonderd meisjes in zestig landen kregen voor één dag een belangrijke maatschappelijke of politieke positie. Vorig jaar was deze actie een groot succes, de 11-jarige Tyra zat op de plek van de opperrechter in het Hooggerechtshof in Uganda, in Paraguay was een meisje vicepremier voor een dag. Dit jaar stond de burgemeester van Parijs haar plek af aan een meisje. In Nederland werd de Filipijnse Deborah even de baas van Charterondertekenaar Accenture Nederland.

Bron: Plan Nederland.

Bekijk hier alle takeovers

Deel dit artikel: