Overslaan en naar de inhoud gaan

Culturele diversiteit aan de top

De Alliantie Culturele Diversiteit in de Top is een samenwerking tussen een aantal partijen, waaronder SER, Diversiteit in Bedrijf, Talent naar de Top, Agora en NL2025Etnische Zaken Vrouw Nederland en The Other Network

Samen voeren we een breed scala van activiteiten uit met als doel om culturele diversiteit in de top van Nederlandse organisaties en bedrijven verder te bevorderen. Dit is belangrijk voor maximale sociale cohesie en het benutten van al ons economisch potentieel in Nederland. 

Vacante posities

De organisaties vermeld op deze pagina onderstrepen het belang van meer culturele diversiteit aan de top. Onderstaande posities staan open voor cultureel talent om meer instroom op topposities te realiseren. 

Heeft u bestuurlijke ervaring of ervaring op het gebied van senior management? Bent u toe aan een nieuwe stap? De vacante posities van onderstaande bedrijven staan open voor cultureel talent met relevante werkervaring in het bedrijfsleven of (semi)publieke organisaties in een rol op bestuurs-, directie- of executiveniveau. 

De Alliantie nodigt u van harte uit om te reageren. Kent u anderen voor wie dit interessant kan zijn? Stuur dit vooral door in uw netwerk. Kom vooral terug op deze pagina, want er komen regelmatig vacante posities bij.

Vragen over dit initiatief? Neem contact op met Tim van den Enden via tim.van.den.enden@nl2025.nl

ABN AMRO

Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.  Met diverse teams komen we tot creatievere en innovatievere oplossingen voor onze klanten. Diversiteit zien wij niet alleen als onze maatschappelijke plicht, maar als noodzaak om relevant te blijven als bank. 

Director ABN AMRO Group Strategy Office - Amsterdam
Director, Fixed Income Sales - London
Associate director loan markets syndicate sales 
Deputy head regulatory office
Market Risk Officer

Contactpersoon:
Nicole Bottger     
nicole.bottger@nl.abnamro.com

Google

Google’s mission is to organize the world's information and make it universally accessible and useful. When we say we want to build for everyone, we mean everyone. To do that well, we need a workforce that’s more representative of the users we serve. That’s why we’ve embraced a refreshed and accelerated approach to diversity and inclusion. 

Strategic Partner Manager

Contactpersoon:       
Olivier van Arkel  
ovanarkel@google.com  
06-27627762

Rabobank

De Rabobank gelooft in de kracht van diversiteit en voert een actief diversiteitsbeleid. Bij de samenstelling van teams is diversiteit het uitgangspunt, omdat we alleen op die manier onze klanten het beste kunnen bedienen. Diversiteit hoort bij onze maatschappelijke positie.

Contactpersoon:
Roeli Pot
Diversity@rabobank.nl

Randstad

VP Global Client Solutions

Contactpersoon: 
Esther van Petegem
esther.van.petegem@randstadgroep.nl

Universiteit van Amsterdam

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Lid Raad van Toezicht met speciaal vertrouwen van de medezeggenschap
Decaan

 

Hieronder de koploperbedrijven die het belang van culturele diversiteit aan de top onderschrijven:

In samenwerking met: