Overslaan en naar de inhoud gaan

Accenture – Inclusion & Diversity Event 2016: “Diversity is the new normal”

Smart practice

Accenture maakt al enige jaren werk van het vergroten van diversiteit. Dit doen zij intern, én samen met klanten en andere belangstellenden.

Ze organiseren regelmatig events, zoals het Inclusion & Diversity Event. Tijdens deze levendige bijeenkomst constateerde men dat er – ondanks alle inspanningen – toch nog veel te doen valt: “We still need to close the gap, it’s all about open-mindedness”, aldus Accenture partner Katinka de Korte, een van de bevlogen ambassadeurs van het thema.

Het afwisselende programma liet deelnemers ervaren hoe zijn anderen beoordelen. En uiteraard wat dit zegt over henzelf.

Tijdens de paneldiscussie stelde David Hulsenbek, voormalig hr-directeur bij Accenture en tegenwoordig vicepresident hr bij ABN Amro, dat het succes van Accenture mede te danken is aan diversiteit. De lange adem die het vraagt is meer dan de moeite waard, want “Diversity is the new normal”, aldus Hulsenbek.
En panellid Mashad Bani-Aman stelde: “Diversity starts at the belly and ends in your heart.”

Tijdens haar bevlogen afrondende speech meldde Katinka de Korte nóg een mooi Accenture initiatief: de Refugee Talent Hub. Dit is een gezamenlijk actie van het bedrijfsleven, de overheid en NGO’s om vluchtelingen sneller aan een baan te helpen en zo de integratie in de Nederlandse samenleving te bevorderen. Meer dan 50 bedrijven tekenden het convenant, samen met minister Asscher.

Deel dit artikel: