Overslaan en naar de inhoud gaan

Cross Mentoring 2019: ook cross-cultureel

Nieuwsbericht

In januari 2019 gaat het Cross Mentoring programma opnieuw van start. Er doen deze jaargang zo’n 300 mentoren en mentees mee, werkzaam bij meer dan 40 verschillende organisaties. Met enige trots kunnen wij melden dat er naast het reguliere Cross Mentoring en Mixed Mentoring dit jaar aparte ruimte en aandacht is voor cross-culturele mentoring.  Dit mede op verzoek en initiatief van een aantal grootbanken en de NVB.

Wat houdt dit in?

Bi-culturele talenten met verticaal groeipotentieel worden als mentee gekoppeld aan senior managers (mentoren) uit een van de andere deelnemende organisaties (cross-company). Deze mentoring duo’s hebben één-op-één mentoring gesprekken en worden ondersteund door een afwisselend programma. Het programma duurt circa een jaar en is enerzijds gericht op de professionele ontwikkeling van de mentees en anderzijds op mentoringvaardigheden en inclusieve leiderschapsontwikkeling van de mentoren

Waarom?

Cross-culturele mentoring draagt bij aan ‘inclusion‘ én aan doorstroom van talentvolle medewerkers met een divers culturele achtergrond.
Mentoring en sponsoring blijken effectieve instrumenten en succesfactoren voor professionele ontwikkeling en carrièrestappen. En dragen bij aan enerzijds doorstroom van cultureel diverse talenten naar management- en topfuncties en anderzijds aan inclusief leiderschap. Uit verschillende onderzoeken (o.a. in Harvard Business Review 2001 en 2016) blijkt dat succesvolle mensen met een migratie achtergrond tenminste één ding gemeen hebben: een netwerk van mentoren en sponsors.

“Cross-company programma’s worden bovendien extra gewaardeerd en passen ook in de hedendaagse behoefte aan leren van elkaar en aan ‘sharing’ en ‘blended learning’.”

Margo van Berkel, Senior adviseur

Meer weten? Neem contact op via xmentoring@talentnaardetop.nl

Deel dit artikel: