Overslaan en naar de inhoud gaan

Cross Mentoring: outside the box, the building, the boss

Nieuwsbericht

 “Wat een geluk dat ik haar als mentor heb getroffen. Vanaf het eerste moment voelde het voor ons beiden vertrouwd, open en informeel. Het is heel praktisch en super leerzaam. Ze geeft aan dat het haar ook een hoop brengt, waar zij ook van leert. Erg leuk om te horen.
Mijn mentor is heel enthousiast over het programma en neemt steeds echt de tijd voor mij. Hij luistert goed en stelt goede vragen, die me aan het denken zetten. (…) Dat zorgde bij mij voor een doorbraak, wat mij helpt in mijn dagelijkse werk, maar ook voor mijn toekomst en loopbaan.
De meest van mijn tips als mentor zijn ook van toepassing op mijzelf. Het was een boeiend en leerzaam traject.

Dit zijn enkele van vele de enthousiaste reacties van deelnemers aan het Cross Mentoring programma 2019. Reden voor Talent naar de Top om ook in 2020 weer een nieuwe jaargang van dit programma te starten. Op 24 januari waren zo’n 275 van de ruim 300 deelnemers bijeen voor de  kick off bijeenkomst, dat fantastisch werd gehost door KPN.  
Het Cross Mentoring programma is uniek en wordt gewaardeerd omdat het bijdraagt aan diversiteit en inclusion én vanwege de ‘cross-overs’: cross-company, cross-gender, cross-culture, en meer.  Het  gaat bovendien om wederzijds leren: zowel mentee als mentor hebben er profijt van.

KPN-topman Joost Farwerck trapte de bijeenkomst in januari af met een warm en inspirerend welkom, waarbij hij onder meer vertelde dat hij kort na zijn aantreden als CEO de bestuursstructuur heeft aangepast en nu één derde van het bestuur uit vrouwen bestaat.
Tijdens de daarop volgende interactieve, informatieve én geestige presentatie ging sr trainer/adviseur Hélène Borgman in op de meerwaarde van diversiteit en inclusion en op hoe mentoring hieraan kan bijdragen.

Leidde dit al tot herkenning en menige lach, de sfeer werd nóg dynamischer toen Mimoun Oaïssa  (acteur, filmmaker, trainer) het podium betrad. Op een boeiende en positieve manier liet hij de deelnemers verschillende vormen van (non-verbale) communicatie en contacten leggen ervaren. 
Met deze ervaringen gingen de deelnemers vervolgens ‘op zoek’ naar hun mentor of mentee, met wie zij de eerste kennismaking hadden, waarna zij afspraken maken voor een aantal één-op-één mentoringgesprekken gedurende het jaar. Daarnaast nemen zij deel aan verschillende door Talent naar de Top georganiseerde bijeenkomsten, met keynotes, workshops, intervisie, sponsoring en mentoring circles.

Deel dit artikel: