Overslaan en naar de inhoud gaan

Diamant 2018 - Van der Laan en CO

Award

Van der Laan en CO

  • sector: executive search
  • 5 partners
  • voorvechter m/v diversiteit avant la lettre
  • streefcijfer longlist: 50% vrouwen

Van der Laan & Co is een ambitieuze people services organisatie. Als standaard streven wij al sinds 2011 in onze search naar een presentatie van 50% mannelijke en 50% vrouwelijke kandidaten met vergelijkbare capaciteiten, kwaliteiten en ervaringsniveau. Echter wij worden ook door onze opdrachtgevers gevraagd om 100% vrouwelijke kandidaten te benaderen en te bemiddelen. Wij zijn daarin zeer succesvol. Van der Laan & Co heeft een heel divers trackrecord’ van bemiddelingen. Ons netwerk is breed qua sectoren en functies en diep wat betreft vrouwelijke managers, bestuurders, professionals en toezichthouders. Wij zijn door ons netwerk in staat om voor iedere opdracht niet alleen de ‘usual suspects’ voor te dragen, maar ook kandidaten met andere achtergronden met precies die competenties, persoonlijke eigenschappen en gewenste achtergronden die hen in de vacante rol succesvol maken.

Wat levert het op?

“Wij richten ons op organisaties die de kwaliteiten van vrouwen en mannen bewust willen inzetten om beter te kunnen presteren. Wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dit keer op keer. Een gevarieerde samenstelling in een team biedt innovatieve kracht en faciliteert bredere perspectieven en daardoor betere besluitvorming. Wij geloven dan ook in een evenwichtige balans tussen mannelijke en vrouwelijke managers, professionals en bestuurders in organisaties. Dat is geen luxe of politieke wenselijkheid, maar economische noodzaak!”

“Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet: de beste mensen aantrekken in organisaties en hen ook aan boord houden. Wij zijn sterk in het identificeren van talentvolle mensen en hen op het juiste moment naar het juiste team en een passende werkomgeving te leiden waar hun talenten optimaal tot hun recht komen”

Waarom werkt de Executive Search Code?

De Executive Search Code erkent de belangrijke rol die (executive) search bureaus vervullen bij het realiseren van meer diversiteit in topposities. Diversiteit is een strategische factor voor een goede besluitvorming en de performance van bedrijven, instellingen en overheden.

“Wij zijn een van de allereerste bureaus die echt werk maakten van gender diversiteit. Als voorvechter avant la lettre was het voor ons niet meer dan logisch om als een van de eerste bureaus de code in 2015 te tekenen. Wij dragen graag bij aan een relevante benchmark van code ondertekenaars om ook in onze eigen sector m/v diversiteit te bevorderen. Wij werken graag samen met stichting Talent naar de Top en Stichting Topvrouwen, doen altijd mee aan de speeddate events en maken regelmatig gebruik van de topvrouwen database als aanvulling op ons eigen netwerk van 10.000 getalenteerde ambitieuze vrouwen. Zo werken wij samen aan een betere balans aan de top!”

Contact

Carien van der Laan

c.vanderlaan@vanderlaanco.nl

Deel dit artikel: