Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Diversiteit; Een multidisciplinaire terreinverkenning’

Nieuwsbericht

Donderdag 6 februari organiseerde Loyens & Loeff in samenwerking met Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit het symposium ‘Diversiteit’. Onder deskundige leiding van prof dr Claartje Bulten was dit symposium ter gelegenheid van het boek ‘Diversiteit; Een multidisciplinaire terreinverkenning’. De aanleiding van het boek is de discussie rondom het invoeren van een wettelijk quotum. Het boek is uiteindelijk een verzameling van twintig bijdragen van hoogleraren en experts op uiteenlopende aspecten van diversiteit en inclusie.

Yvonne Benschop (prof. Organisational Behaviour Radboud Universiteit) en Sandra Doelman (sr trainer/adviseur Talent naar de Top) hebben gezamenlijk een bijdrage geleverd over de mythes over diversiteit in organisaties. Zij reflecteren op hun ervaringen als onderzoeker en trainer en als programmamanagers van de masterclasses 'Diversiteit en Inclusie als Strategie'. Dit betekent dat zowel praktijkverhalen zijn opgetekend als dat er wordt gereflecteerd op die praktijk vanuit een wetenschappelijk perspectief.

Het hoofdstuk “Mythes over diversiteit in organisaties” geeft een blik op het harde werk dat in veel organisaties gebeurt om Diversiteit en Inclusie (D&I) verder te brengen én ontkracht tegelijkertijd vijf mythes die voortgang in de weg kunnen staan. Er worden ook tips gegeven hoe in organisaties werkelijk het verschil gemaakt kan worden met een strategische aanpak van D&I.

Dit begint met het serieus nemen van het thema en het vakgebied! Het vraagt verder om een strategisch plan vanuit veranderkundig perspectief, managementverantwoordelijkheid en -commitment, een onderbouwde business case, gedegen kennis van D&I en reflectie. Het versterken van inclusief leiderschap is bij dit alles essentieel. Het hoofdstuk sluit af met, dat naast een lange adem en veerkracht ook passie voor het onderwerp bijdraagt. Vergeet daarbij het organiseren van de eigen inspiratie en het uitbundig vieren van successen vooral niet!

Nieuwsgierig geworden? Het boek is te bestellen via deze link  én tot 2 april met korting met de volgende code: DIWdHI161

Meer informatie over de masterclasses vindt u via de volgende link: https://www.ru.nl/rma/masterclasses/diversiteit-inclusie/

Deel dit artikel: