Overslaan en naar de inhoud gaan

Elke mens is er een bij Menzis

Smart practice

‘Elk menz is er één’, dat is wat Menzis nastreeft. Dit geldt in de benadering naar klanten, maar is ook van toepassing op de medewerkers.

Iedere medewerker, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, nationaliteit, levensovertuiging, handicap of seksuele voorkeur, moet zich thuis kunnen voelen. En iedereen wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren op een passende vacature.

Menzis streeft naar een divers en rijk geschakeerd personeelsbestand dat een afspiegeling is van de maatschappij. Dat kan alleen als er voldoende aandacht is voor diversiteit, in reguliere processen én daarbuiten. Want Menzis neemt ook deel aan specifieke initiatieven. Zo is de verzekeraar al enkele jaren lid van Talent naar de Top en doet onder andere mee aan het Boardroom Coaching programma. Ook tekende Menzis het charter Talent naar de Top en is het betrokken bij Women in Financial Services.

De resultaten in cijfers (wat betreft m/v diversiteit): vrouwen bezetten in 2014 bijna 42% van de subtopposities bij Menzis. Dat is aanzienlijk hoger dan het branchegemiddelde van 29%. En ook in de top zijn vrouwen goed vertegenwoordigd: met ruim 35% (t.o. 21% gemiddeld in de branche) is het cruciale kantelpunt (waar een groep geen kleine minderheid meer is en nu invloed heeft) ruim bereikt.

Deel dit artikel: