Overslaan en naar de inhoud gaan

Escalier onderschrijft Executive Search Code voor meer diversiteit in de (sub)top

Nieuwsbericht

Executive Search bureau Escalier heeft onlangs de Executive Search code ondertekend en committeert zich daarmee aan de 9 commitments van de code. Wij spraken de twee Managing Partners Jacques Craenen en Jeroen Schuur over wie zij zijn én hoe ze invulling gaan geven aan hun rol bij het vervullen en realiseren van meer diversiteit in (sub)topposities.

Sleutelposities in de brede range van de bouw- en vastgoedsector

“Wij zijn een zogenaamd boutique executive search bureau met focus op ‘Real Estate & Infrastructure’. Daarmee zijn wij uitsluitend actief in het brede spectrum van vastgoed, bouw en infrastructuur, zowel aan de private als de publieke kant. Tot onze klanten behoren institutionele en private vastgoedbeleggers, private equity investments, family offices, retail  en hospitality organisaties, projectontwikkelaars, bouwers, wooncorporaties, beheerders, adviesorganisaties. In onze opdrachten richten wij ons op (senior) management, directie en toezichthouders. Daarnaast hebben wij uiteraard  oog voor de ‘next generation’ met management potentieel. De laatst jaren werken wij steeds meer voor buitenlandse partijen. Om die reden zijn we sinds 2014 de strategische Benelux-partner van Ferguson Partners, met kantoren in New York, Los Angeles, Londen en Hongkong en Japan.”

Wat betekent diversiteit voor jullie als bureau?

“In onze praktijk zien wij dat diversiteit een bepalende factor is voor bedrijfsculturen, besluitvorming en daarmee voor de performance van bedrijven. Wij realiseren ons steeds meer dat wij als headhunters een belangrijke rol hebben om dit thema te agenderen bij onze klanten, zeker op het moment dat zij ons vragen om nieuwe managers te zoeken voor key positions. De sector waarin wij opereren wordt al jaren gedomineerd door mannen. Ook daarom voeren wij een actief beleid om vrouwen meer zichtbaar te maken voor management en toezichthoudende posities. En wij zien het effect daar nu al van”.

Jacques Craenen, Yelly Weidenaar en Jeroen Schuur

Waarom ondertekenen jullie juist nu de Executive Search Code?

“Zoals gezegd zijn wij al jaren bezig met het diversifiëren van onze kandidaten en gezien de groeiende publiciteit rondom het onderwerp vonden wij het een goed moment om ons commitment extra kracht bij te zetten door het ondertekenen van de Executive Search Code. Hierdoor communiceren wij dit nog nadrukkelijker naar onze opdrachtgevers en kandidaten. Het is daarmee voor ons de beste manier om nog explicieter met onze opdrachtgevers in gesprek te gaan over het thema. Wij dagen hen steeds meer uit om beter na te denken over de vraag hoe divers een Management team of een directie is samengesteld en hoe je daarop kunt inspelen, zeker zodra er een vacature in een team ontstaat.”

Hoe gaan jullie voldoen/vormgeven aan die commitments?

“Wij streven ernaar om minimaal een derde van onze longlist uit vrouwelijke kandidaten te laten bestaan. En dat is zoals gezegd onze sector een grote stap. Wij vinden het overigens nog belangrijker dat straks 1-op-de-3 plaatsingen een vrouw is. En dit jaar, tot nu toe, hebben wij dit streefcijfer al behaald.”

Escalier Executive Search is gehuisvest in het karakteristiek kantoor naast het Arsenaal in Naarden-Vesting en wordt geleid door de Managing Partners Jacques Craenen MSc MRE & Jeroen Schuur MSc. Voor meer informatie zie: www.escalier.nl of via welkom@escalier.nl

Meer informatie?

Deel dit artikel: