Overslaan en naar de inhoud gaan

Executive Search Award 2019 - Partners at Work

Award

Partners At Work

  • sector: executive search
  • team van 6 consultants
  • staan voor een nieuwe generatie leiders
  • en m/v diversiteit

“Partners at Work is het executive searchbureauvoor een nieuwe generatie leiders inde financiële en zakelijke dienstverlening. Diversiteit is leidend in onze searchopdrachten. Wij hebben een relevant netwerk met topvrouwen en besteden veel aandacht aan het leren kennen van vrouwelijk toptalent. Dat doen we door het voeren van loopbaangesprekken, het coachen van vrouwen, het organiseren van workshops en rondetafelgesprekken en door aanwezig te zijn op netwerkbijeenkomsten. Met ons corporate magazine People at Work nbieden we onze kandidaten en opdrachtgevers een podium. We laten zien dat onze opdrachtgevers het thema diversiteit omarmen
en tonen aan dat er voldoende vrouwelijk talent is voor de top”.

Wat levert het op?

“We zijn er trots op dat we in 2018 57% van onze searchopdrachten hebben ingevuld met een vrouwelijke kandidaat. We zijn ervan overtuigd dat meer diversiteit in de top ook betere resultaten oplevert voor onze relaties:
de organisatie, de werknemers en haar klanten. Onze opdrachtgevers volgen onze visie door de benoeming van vrouwen op key posities. Zij ervaren de kracht van een divers samengesteld team”.

Waarom werkt de Executive Search Code?

De Executive Search Code erkent de belangrijke rol die (executive) search bureaus vervullen bij het realiseren van meer diversiteit in topposities. Diversiteit is een strategische factor voor een goede besluitvorming en de
performance van bedrijven, instellingen en overheden.

Sinds de oprichting van Partners at Work in 2003, is diversiteit verankerd in onze missie. We waren in 2015 mede-initiatiefnemer van de Executive Search Code. Wij verbinden ons graag aan de doelstelling om vrouwen zichtbaar te maken voor topposities in het bedrijfsleven. De Executive Search Code is voor ons en onze vakgenoten een goede manier om met opdrachtgevers in gesprek te gaan over het thema diversiteit. Het is onze ambitie om bij elke search opdracht een shortlist van 50% vrouwen aan te bieden”.

Contact

Ingrid Reichmann,
i.reichmann@partnersatwork.nl
Josephine van der Vossen,
j.vandervossen@partnersatwork.nl

Deel dit artikel: