Overslaan en naar de inhoud gaan

Executive Search Code lunchbijeenkomst

Nieuwsbericht

Vandaag, 10 april, verwelkomen wij onze Executive Search Code-ondertekenaars voor een lunchbijeenkomst.  Als ondertekenaar van de Executive Search Code, opgezet in 2015, weten zij als geen ander de belangrijke rol die (executive) search bureaus vervullen bij het realiseren van meer diversiteit in topposities.  

Tijdens het Topontbijt op 8 maart jl.  werd opnieuw duidelijk dat we nog steeds een lange weg te gaan hebben om 30% vrouwen aan de top te bereiken. Minister Van Engelshoven publiceerde die dag een rangorde van hoe de 200 grootste Nederlandse bedrijven het doen met het aantal vrouwen in topfuncties. Bedrijven moeten nú werk maken van diversiteit.

Gelukkig doen de ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top het een stuk beter met gemiddeld 27% vrouwen in de RvB. Talent naar de Top is verheugd dat onze Executive Search Code-ondertekenaars een bijdrage hieraan levert.

Tijdens het lunchoverleg zijn we samen met onze Executive Search Code-ondertekenaars in gesprek gegaan om met elkaar te bepalen hoe we de impact van de Code nóg groter kunnen maken. Eén daarvan is de Monitor Executive Search Code. De ondertekenaars zijn deze week uitgenodigd om de Monitor in te vullen. De resultaten worden meegenomen in de Monitor Talent naar de Top 2018 én gepresenteerd op 28 juni 2019.

Anderzijds hebben wij met onze Executive Search Code-ondertekenaars gesproken over culturele diversiteit en hebben we ze geïnformeerd over onze uitbreiding van culturele diversiteit voor de Executive Search Code.  

Via deze weg willen we onze Executive Search Code-ondertekenaars nogmaals danken voor de aanwezigheid tijdens dit overleg en de betrokkenheid bij het thema.

Benieuwd wie de Executive Search Code hebben ondertekend?

Lees verder

Deel dit artikel: