Overslaan en naar de inhoud gaan

Jurylid Miguette Jadoul over Mentoring de Meest Memorabele Mentor verkiezing

Nieuwsbericht

Enkele jaren geleden heeft Talent naar de Top een nieuwe award in het leven geroepen: de Meest Memorabele Mentor award. Hiermee willen we senior-managers, die als mentor deelnemen aan ons Cross Mentoring Programma, in het zonnetje zetten. Daarnaast willen we hen en andere leidinggevenden stimuleren zich in te zetten voor talentontwikkeling, diversiteit en inclusief leiderschap. 

De mentees en de coördinatoren van de deelnemende bedrijven kunnen mentoren voordragen voor deze prijs. Miguette Jadoul is een van de juryleden. Wij gingen met haar in gesprek. 

Miguette Jadoul (Ministerie van Buitenlandse zaken)

Wat is je motivatie om jurylid te zijn van de MMM verkiezing

Enkele jaren geleden was ik zelf mentor in jullie programma. De kruisbestuiving overheid-bedrijfsleven, maar vooral ook de persoonlijke interactie met mijn mentee vond ik inspirerend. Daarnaast omarm ik het concept en belang van mentorschap in generieke zin en ben ik erg van het adagium ‘vier je successen’. We zijn van nature geneigd ons te richten op wat er niet goed gaat of beter kan. Met deze MMM verkiezingen worden iemands talenten en gave om ‘het verschil te maken’ in het licht gezet. Mooi dat ik daar als jurylid een kleine bijdrage aan mag leveren en het belang van je openstellen voor en bij mentorschap zo kracht bij kan zetten. Bovendien is ook dit weer inspirerend, want ik leer van de werkwijze van de genomineerde mentoren en wat mentees waarderen. Win-win dus!

Wat is het belang van het hebben van een goede mentor?

Welke leeftijd, functie, ervaring of positie je ook hebt en in welke fase in je werkende leven je je ook bevindt, het is altijd fijn om met iemand te sparren over je persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en kwaliteiten, onzekerheden, waarden, dromen of doelen. Een goede mentor houd je m.i. vooral op een veilige, constructieve manier een spiegel voor. Door goed te luisteren, vragen te stellen en een kijkje in je eigen werk- en innerlijke keuken te bieden, kun je de ander een nieuw of ander perspectief bieden en haast letterlijk met andere ogen naar zichzelf laten kijken. Met soms verrassende gevolgen. Een goede mentor zet de mentee in z’n kracht en kan voor hem/haar net dat ene duwtje zijn of geven om in actie te komen. Overigens hoeft het daarbij niet altijd of automatisch te ‘klikken’. Wrijving geeft immers glans. Stel je vooral open voor wat komen gaat – en laat het soms gewoon gebeuren.

Het afgelopen jaar is er weinig ruimte geweest voor persoonlijke ontmoetingen. Zie je dit terug?

Ja, net als vorig jaar zien we dat bijna alle gesprekken online plaatshadden. Op het eerste gezicht enigszins verwonderlijk, omdat de ruimte om elkaar 1-op-1 te ontmoeten er best was. Tegelijkertijd kunnen er natuurlijk diverse redenen zijn waarom dat niet is gebeurd – de woon- en/of werkafstand tot elkaar bijvoorbeeld. En hoewel ‘live’ zeker te prefereren is boven ‘online’, hoeft het computerscherm niet tussen een goed gesprek in te staan. Aan de volgende editie zullen, mede dankzij ‘online’, ook BZ-collega’s op onze ambassades kunnen deelnemen. Verbinding van hart tot hart kent gelukkig geen grenzen :).

Deel dit artikel: