Overslaan en naar de inhoud gaan

In Memoriam – Saskia van Es

Nieuwsbericht

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat Saskia van Es is overleden. 
Saskia was Hoofd Sociaal Ondernemen bij KPN, met onder meer diversity & inclusion in haar portefeuille. En daarmee was zij energiek, creatief en ‘volle bak’ aan de slag.  Een charmante wervelwind, die met haar oprechte gedrevenheid, inzet en overtuigingskracht heel veel in gang heeft gezet en voor elkaar heeft gekregen. 
Ze pleitte binnen KPN voor ‘50 tinten groen’: niet alleen het standaard KPN-groen, maar meerdere kleurschakeringen, een metafoor voor diversiteit en meerdere typen medewerkers.  “Niet alleen man, maar ook vrouw, iets er tussenin, een arbeidsbeperking, je seksuele oriëntatie, je leeftijd, je achtergrond, maar ook je stijl, je karakter, je bijzondere ervaringen, je eigenheid … het gaat over alle unieke eigenschappen van mensen die bijdragen aan het resultaat.” Zo verwoordde ze dat in het KPN magazine ‘de MAX’.  Saskia was zelf als persoon ook meerdere tinten groen, met vele unieke eigenschappen. 
Wat zal ze gemist worden, niet alleen door haar naasten en haar collega’s bij KPN, maar ook daar buiten. Zoals diverse D&I professionals met wie ze altijd bereid was haar ervaringen en visie te delen. Ook het team van Talent naar de Top zal haar missen, het was een voorrecht met haar samengewerkt te hebben. 

Deel dit artikel: