Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastberadenheid, herkenning en humor tijdens geslaagd jaarcongres Inclusion 2020 – Een Kwestie van Doen

Nieuwsbericht

Inclusion 2020: Kwestie van doen!

In een stampvol Move in Amsterdam begint het congres van Talent naar de Top met een ronkende introductie door dagvoorzitter Jeroen Smit. Smit, een ‘hartstochtelijk voorstander van inclusiviteit’, introduceert gastheer Janus Smalbraak van Pon voor de openingsspeech. Pon ondertekende vorig jaar het charter van Talent naar de Top en heeft sindsdien stappen genomen om de diversiteit aan de top te vergroten. Aan de hand van twee grote potten gekleurde kauwgomballen – een met vrijwel alleen blauwe ballen én een met alle kleuren van de regenboog - vertelt Smalbraak dat er nog een lange weg te gaan is. Met één oog op de potten noemt Smit het gekscherend ‘de wanhoop van Janus’, maar de Pon CEO is voorzichtig optimistisch: ‘there’s no way back!’

Drie nieuwe charter ondertekenaars

Geen weg terug: dat geldt zeker ook voor de drie nieuwe ondertekenaars van het charter: BDO, MVO Nederland en McDermott committeren zich hiermee vrijwillig, maar niet vrijblijvend, aan beleid om de diversiteit aan de top te vergroten. Talent naar de Top begeleidt en ondersteunt de ondertekenaars bij de instroom, doorstroom en het behoud van vrouwen binnen de organisatie, onder meer door mentoring programma's, ontmoetingen en inspiratie met de voorhoede, op maat advies en training.

Dat deze aanpak werkt, blijkt wel uit het percentage bedrijven dat het streefcijfer van 30% vrouwen aan de top heeft gehaald: 49% van de ondertekenaars realiseerde dit voor de RvB, 67% voor de RvC. Margo van Berkel, senior adviseur van Talent naar de Top, deed onderzoek en schreef Sleutelmomenten, een publicatie met de resultaten en best practices van de laatste 20 jaar. De publicatie is hieronder te downloaden.

Workshops, pubquiz en knalroze nagels

Na een kort intermezzo is het tijd voor de workshops. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende onderwerpen, zoals inclusief leiderschap van Sandra Doelman & Hélène Borgman, inclusieve selectie van Jamila el Mourabet, inclusief taalgebruik door Claartje Vinkenburg en Communication Intelligence door Mimoun Oaissa. Een groep CEO’s gaat in discussie over de weg naar de top: hoe zorgen we ervoor dat vrouwen gemakkelijker doorstromen naar boardroom?

Soundos Al Ahmadi test na de workshops de kennis van de aanwezigen. De comédienne met de knalroze nagels heeft de lachers op haar hand als ze tijdens de pubquiz vergeet om éérst de spelregels uit te leggen. Het laatste woord is uiteindelijk aan Mariëtte Turkenburg, voorzitter van Talent naar de Top. Zij blikt niet alleen terug op een inspirerend congres, maar kijkt ook vooruit. Komend jaar staat natuurlijk in het teken van genderdiversiteit, maar Talent naar de Top start in 2020 ook met de Monitor Cultureel Talent. Oftewel: there is no way back!

Deel dit artikel: